Eardington Mill, Shropshire

Extending a residential historic mill

Our project here was part of ongoing work to an historic Mill in Shropshire, which was originally converted to a residential property some 30 years ago.

Our work involved enabling the part demolition and extension of a large kitchen/reception space that overlooks the part-ruined walls of the old mill that now form a sheltered courtyard garden.

Working closely with structural engineersĀ Mann Williams, we have constructed the new extension on piled foundations to avoid disturbance to the old retaining structural and foundation of the mill. Demolition work has uncovered a number of partially filled rooms below ground that have required careful integration.

The completed building involved a new glass staircase to the lower levels and planed oak trusses.

Garden design was by Jinny Blom and interiors were by Hubert Zandberg Interiors.